Går nye markeder glipp av DeFi på grunn av gassgebyrer?

Utviklede økonomier dominerer trafikkrangeringen for de beste DeFi-protokollene fra TVL, med USA og Storbritannia som topplisten.

Til tross for store visjoner om å gi bønder i Vietnam tilgang til verden av global finans via desentralisert finans, kan fremvoksende markeder utgjøre så lite som 10% av de besøkende som engasjerer seg med de beste DeFi DApps

Talsmenn har lenge håpet krypto og DeFi ville tillate innbyggere over hele verden et middel til å omgå barrierer skapt av økonomisk underutvikling , men dataene antyder at brukere fra verdens største økonomier dominerer DeFi-rangeringene av online trafikk.

En ny rapport fra The Defiant undersøker de fem største geografiske trafikkildene for de 10 største DeFi-plattformene av Total Value Locked i februar, med data levert av nettrafikkaggregatøren SimilarWeb.

Analysen viser at USAs trafikk dominerer åtte av de 10 største DApp-ene fra TVL, som representerer mellom omtrent 10% og 27% av trafikken på henholdsvis MakerDAO, Compound, Aave, SushiSwap, Uniswap, Synthetic, Bancor og BadgerDAO.

USA ligger også på andreplass etter Kina for trafikkbesøk på Curve, og fjerde på Balancer bak Russland, Ukraina og Kina. Storbritannia er den nest største trafikkilden for fem DApps.

Til tross for at Verdensbanken anslår at det er 1,7 milliarder mennesker uten bankkonto, og SME Finance Forum bemerker et finansieringsgap på 5 billioner dollar for små og mellomstore bedrifter i fremvoksende økonomier, viser dataene at folk foreløpig ikke henvender seg til DeFi for å løse disse problemene.

En årsak til den tilsynelatende ubalansen mellom DeFi-adopsjon i fremvoksende og utviklede markeder kan være de skyhøye avgiftene forbundet med bruk av Ethereum-nettet siden DeFi-Q3-2020-boblen

Ifølge demografiske nettsteder World Data er det bare 39 land der innbyggere tjener mer enn $ 33,33 per dag. Med gassgebyrene knyttet til populære DeFi DApps som regelmessig overstiger $ 50, og komplekse protokoller som nylig siterer gassavgifter som overstiger $ 1000, er det sannsynlig at utsiktene til å bruke mer enn en hel dags lønn på bare gebyrene forbundet med å prøve en DeFi-protokoll er en stor avskrekkelse for mange mennesker som bor i fremvoksende markeder fra å utforske sektoren.

Fremvoksende markeder dominerer trafikken som besøker Venus, den beste DeFi-protokollen bygget på Binance Smart Chain – som gir betydelig reduserte avgifter sammenlignet med Ethereum. Venus ‚viktigste trafikkilde er Argentina med 9%, etterfulgt av Kina, Tyrkia, Thailand og Peru.

Mens DeFi-adopsjon ser ut til å være sakte i fremvoksende markeder, viser data fra UsefulTulips at bortsett fra USA, dominerer framvoksende markeder peer-to-peer Bitcoin-handelsvolum – noe som tyder på at krypto blir vedtatt for betaling i nasjoner med svake finansinstitusjoner.